T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Derbent Ortaokulu

Avrupa Ortaklı eTwinning Projemiz

'Dünya için Ayağa Kalkma Zamanı' sloganıyla düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eTwinning projesi Derbent Ortaokulu ve Karatepe Ortaokulu kuruculuğunda başladı.

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Ümit SALMAN, İngilizce Öğretmenleri Mukadder Berzeg veTuğba Demirel ile Karatepe Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Serdar Ergünal'ın kuruculuğunu yaptığı 'Time To Stand Up For Earth' projesi, çocukların küresel ısınma ve iklim değişikliği ile daha ilgili ve daha bilinçli bireyler olarak yetişmesini hedefliyor.

Fen Bilimleri ve İngilizce Öğretmenlerinden oluşan proje 2020 yılının Şubat ayında çalışmalarına başladı. Şubat ayından itibaren her ay küresel ısınma ve iklim değişikliğini konusunda verilen eğitimler, yapılan çalışmalar ile çocuklar dünya üzerindeki etkilerini keşfettiler.

Proje, Derbent Ortaokulu Fen bilimleri öğretmeni Ümit Salman, Derbent Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Mukadder Berzeg, Derbent Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Tuğba Demirel, Karatepe Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Serdar Ergünal, Aslanlar Ortaokulu Fen bilimleri öğretmeni Ayşegül Kale (ANTALYA), Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Fen bilimleri Öğretmeni Hikmet Erdoğan (BOLU), Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Şeyma Çallı (İSTANBUL),  Toki Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni İsmail Demir (ORDU), Bursa Sınav Koleji Fen bİlimleri Öğretmeni Funda Taşbaş(BURSA) olmak üzere 10 Türk ortak, İspanya- IOS OJOS DEL GUADINA okulundan 2 ortak ve Litvanya VİLNİAUS SALİNİNKU GİMNAZİJA okulundan 1 ortak ile çalışmalarını yürütüyor.

Time To Stand Up For Earth projesi yaptığı çalışmalar ile harika işler başarıyor. Öğrenci odaklı olan bu projede, çocuklar hem iklim değişikliği konusunda yeni bilgiler öğreniyor hem de öğrenmiş oldukları bilgileri uyguluyorlar. Sadece öğrencilere değil, velilere de ulaşabilen bu projede küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkisinin azaltılması yönünde birçok adım atıldı. Orman ve Su haftası kapsamında konusunda uzman kişiler tarafından yapılan seminerlere çocuklar keyifle katılarak, bilgilerini tazelediler. Bunun yanı sıra, teknolojiyi de içinde barındıran projede, çocuklar eğitimlerinde etkili bir şekilde kullanacakları birçok dijital araç öğrendiler. Bu araçlar sayesinde kendi hayal güçlerinin ürünlerini ortaya koyarak birden fazla tasarım yaptılar. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla, farkında olmadan yaptıkları davranışların çevreye zararlarını farkedip değiştirmek için büyük adımlar attılar. En önemlisi ise, kendileri ile kalmayıp, çevrelerindeki kişilere de yapılan çalışmaların bizim için küçük gibi gözükse de , dünya için ve gelecekleri için ne kadar büyük adımlar olduğunu anlatarak, toplumu bilinçlendirme konusunda büyük başarılara imza attılar. Bu güzel proje Haziran ayında sonlansa bile, öğretilen bilgilerin, değiştirilen alışkanlıkların, geri dönüşüm ürünlerinin, doğa dostu tasarımlarının, toplumu bilinçlendirme kapsamında yazılan hikaye kitaplarının etkisi çocuklar üzerinde hayat boyu devam edecek. Projedeki tüm ortakları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

14-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2021 - Güncelleme: 21.09.2023 13:35 - Görüntülenme: 234
  Beğen | 0  kişi beğendi